Kleine-Dommelvallei

Ook een pup?

Wij verwachten nog geen pups in de Kleine Dommelvallei.

Algemeen:

Als u op zoek bent naar een stabijpup, kunt u zich inschrijven bij de NVSW. U komt dan op de wachtlijst te staan, en op het moment dat u aan de beurt bent, wordt er contact met u opgenomen. U kunt dan naar de fokker bellen, om een afspraak te maken voor een kennismaking.

Ook kunt u zich bij een fokker aanmelden, en zich daar op de wachtlijst laten plaatsen. De meeste fokkers zullen u dan toch vragen om u ook bij de vereniging op de wachtlijst te laten plaatsen.
Als fokker mag je de helft van het nestje zelf bemiddelen en als je zoals wij fokken via de richtlijnen van de NVSW, dan wordt de andere helft van het nestje door de vereniging bemiddeld.
De regels van de NVSW vindt u hier!

U kunt er ook voor kiezen om een pup via marktplaats aan te schaffen, maar ik zou u dat echt willen afraden om de volgende redenen.

  • De officiele stabijfokkers weten waar ze mee bezig zijn. Waarom kunnen bepaalde honden wel of niet met elkaar gekruist worden. Alle gezondheidsonderzoeken zijn gedaan, en de fokkers houden zich aan de regels van de NVSW.
  • De honden zijn ge├źnt, gechipt, opgevoed in huiselijke kring, gesocialiseerd en krijgen allemaal een stamboom mee. Ook werken wij met een koopcontract via de NVSW dit om de koper en de verkoper te beschermen. Via de NVSW krijgt u een puppyboek waarin veel tips over de opvoeding e.d. instaan.
  • We doen er alles aan om u en uw pup een goede start en begeleiding te geven.
    Daarom wordt er door de fokker gekeken welke pup qua karakter het beste in uw gezinssituatie zou passen.

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat u en de pup een levenslange, geweldige band met elkaar gaan opbouwen.

Wilt u hier meer over weten dan kunt u altijd contact met mij opnemen via de mail.

marijke@kleine-dommelvallei.nl